Καλώς ήρθατε στον αστεροειδή Ε17!

Ο πλανήτης μας είναι ένας μικρός αστεροειδής που κατοικείται από 17 χαμόγελα και αναρίθμητα όνειρα. Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 ο μικρός πρίγκιπας θα επισκεφτεί τον αστεροειδή μας. Μαζί του θα ξεκινήσουμε τα διαπλανητικά ταξίδια αυτής της χρονιάς. Στην Πέμπτη διάσταση!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

« Ψίθυροι του ανέμου…» Μια ιστοεξερεύνηση στην ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας (web quest)


 Κάτοψη της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης του Αδριανού. Σημειώνονται τα εξής κτήρια: 1.Βιβλιοθήκη Αδριανού, 2.Πάνθεον, 3.Ρωμαϊκή Αγορά , 4.Βεσπασιανές, 5.Ωρολόγιον Κυρρήστου, 6."Αγορανομείον". (πηγή:  http://ancientathens3d.com/hadr.htm)


Φύσηξε νοτιάς και μύρισε βροχούλα στην ατμόσφαιρα! Επιτέλους έφυγε η κάψα του καλοκαιριού , άδειασαν οι παραλίες αλλά γέμισαν γλυκές φωνούλες τα σχολεία. Τι καλά ,βρήκαμε και τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας ξανά. Tο φθινόπωρο μπήκε για τα καλά!

Μα για κάντε λίγο ησυχία για ν’ ακούσουμε τους ψίθυρους του ανέμου. « Νότο» τον λένε φέρνει τη βροχή και αδειάζει ένα δοχείο με νερό. Σπίτι του λέει είναι ο «πύργος των ανέμων» κάπου εκεί κοντά στην Ακρόπολη, στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά…

Φτάνουν τα λόγια όμως, ας πιαστούμε καλά από την άκρη του μανδύα του και ας αφήσουμε τον άνεμο να μας παρασύρει σε μια ηλεκτρονική περιήγηση πάνω από την αρχαία ρωμαϊκή αγορά .

Καλό ταξίδι!

Η αποστολή του οδηγού είναι να βρει πληροφορίες στο διαδίκτυο με τη βοήθεια ηλεκτρονικών χαρτών google maps για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ,τους δρόμους από όπου θα περάσουμε και το χρόνο που θα διαρκέσει το ταξίδι μας.

Η αποστολή του αρχαιολόγου –ιστορικού είναι να αναζητήσει, να επιλέξει ,να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει πληροφορίες για την ιστορία της ρωμαϊκής αγοράς κατά την περίοδο που η Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους αλλά και για Ρωμαίους αυτοκράτορες που την ευεργέτησαν.


Η αποστολή του ξεναγού είναι να καταγράψει ποια είναι τα μνημεία της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς της Αθήνας και να αναζητήσει πληροφορίες γι’ αυτά μέσα από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: